Τετάρτη 17 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Αντίθετοι σε επιχειρήσεις - «σκούπα» και στρατόπεδα συγκέντρωσης

Σύσκεψη εννέα κοινοτήτων μεταναστών

Αντίθετοι με τις επιχειρήσεις - «σκούπα» και με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, δήλωσαν εννέα κοινότητες μεταναστών (Πακιστανοί, Αφγανοί, Μπαγκλαντέζοι, Αφρικανοί, Σύροι, Ινδοί, Αιγύπτιοι, Ιορδανοί, Μαροκινοί) και μαζικοί φορείς, σε σύσκεψη που έγινε προχτές Δευτέρα, με αφορμή απελάσεις Πακιστανών με τσάρτερ, σε συνεργασία με την πρεσβεία του Πακιστάν, όπως καταγγέλλει η πακιστανική κοινότητα.

Οι κοινότητες των μεταναστών κατήγγειλαν περιστατικά με αστυνομικούς που σκίζουν έγγραφα μεταναστών, ενώ υπογράμμισαν τον κίνδυνο της ζωής όσων προσφύγων απελαύνουν στις χώρες τους, από τα εκεί καθεστώτα. Ζήτησαν να υπάρξει οργάνωση των μεταναστών, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Παρέμβαση από το Συνδικάτο Μετάλλου έκανε ο Κ. Μυτηλινιού, που υπογράμμισε την ανάγκη «να οργανωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μετανάστες στα συνδικάτα και μαζί με τους Ελληνες εργάτες να οργανώσουν την πάλη τους, ενάντια στους εκμεταλλευτές τους». Ο συνδικαλιστής μετέφερε την εμπειρία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, και τις νίκες που έχει πετύχει, με την επαναπρόσληψη απολυμένων εργατών μεταναστών σε επιχειρήσεις και με την καταβολή δεδουλευμένων από εργοδότες που δεν πλήρωναν τους εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ